El-kompaniet Svenska AB grundades året 1989. El-kompaniet är ett medelstort installationsföretag med 20 anställda och vi är certifierade inom ISO 9001 – ISO 14001 – OHSAS 18001. Vi inriktar oss mot företag och Brf, då vi utför allt från service och underhållsarbeten till om- och nybyggnationer. De vanligaste typer av installationer som vi genomför är bl a kraft, nätverk, fiber, tele, belysning, säkerhet, KNX och kameraövervakning.

El-kompaniet kombinerar det medelstora företagets resurser med det lilla företagets flexibilitet och engagerande personal. Vi på El-kompaniet är behöriga både inom hög- och lågspänning samt har certifikat för allt arbete vi utför. El-kompaniet har som målsättning att skapa långsiktiga relationer och leverera arbete i tid med hög kvalitet.
Kontakta oss gärna för mera information.

Invigning av Glashallen - Malmö C

Här nedan kan ni se bilder som är tagna av El-kompaniet i samband med Citytunneln och uppbyggnaden av Glashallen - Malmö Centralstation som hade invigning 1 november 2010.
Tillbaka till första sidan: Glashallen - Malmö C

I samband med bygget av Citytunneln har Jernhusen byggt en ny stationsdel med direkt anslutning till tunneln. För att stationen ska fungera effektivt för resenärerna har Glashallen byggts som ett glasat tvärskepp i den befintliga stationsanläggningen. Glashallen har också en viktig gestaltande effekt i stadsbilden. Under invigningsdagen den 1 november fick allmänheten uppleva en härlig stämning med tal, musik och luftakrobater som underhöll. – Det är inte varje dag som man inviger nya järnvägsgstationer, sade Ingemar Gråhamn, stadsarkitekt, Malmö. Den här stationen kommer att tillsammans med station Triangeln och Hyllie bli viktiga för Malmö fortsatta utbyggnad och förtätning. – Staden växer och mycket är på gång i stan. Stationen hamnar i framtidens Malmö när vi byggt oss lite längre norrut mot havet så småningom.
Källa: Infrastrukturnyheterna

Se även invigningen från youtube och klicka på bilden ovan.
Projektbilder Malmö Centralstation

Här nedan kan ni se bilder som är tagna av El-kompaniet i samband med diverse projekt på Malmö Centralstation.

Klicka på bilderna för att se dem större och bläddra med piltangenterna!
Överst på sidan

Ett urval av våra kunder

 • Jernhusen Stationer - Malmö C är en av våra äldsta kunder som vi är eldriftansvariga över, då vi ansvarar för drift och underhåll av El – Tele – Data – Passage – CCTV – KNX. Vi utför även installation och service på deras övriga fastigheter och utrustning.
 • Jernhusen Depåer - Tillhör även en av våra äldsta kunde som vi utför nyinstallation samt service och underhåll till, i Lokstallet, Tvätthallen och Thorshall.
 • Euromaint - Har vi haft som kund i över 20 år, som vi utför alla förekommande El - Tele - Data arbeten till. Euomaint har verkstäder både i Malmö och Landskrona.
 • Forex - Har vi byggt ett flertal växlingskontor till, i Skåne och Köpenhamn.
 • PNO - Utför vi installationer, service och underhåll till. Vi har bl a installerat en tvättanläggning för lastbilar, belysning och diverse kontorsinstallationer.
 • Swemaint - Är en av våra äldsta kunder som vi har haft i över 20 år. Vi installerar alla förekommande El - Tele - Data arbeten i Swemaints verkstäder som ligger i Malmö och Helsingborg.
 • Veksø - Har vi ett samarbete med gällande utrustning för infrastruktur och offentlig miljö, såsom väderskydd och ellipser till kollektivtrafik.
 • SJ - Utför vi diverse installationer till, i deras kundcenter, kontor och utrustning.
 • HSB - Har vi haft som kunder sedan 1990 och vi utför alla typer av installationer, reparationer och underhåll till, inom flera föreningar.
 • PEAB - Har vi gjort ett flertal elinstallationer till, bl a i Banhallen och plattformsinstallationer på Malmö C.
 • NCC - Utför vi fortlöpande stora entreprenader till - pågående är Äldsta Station (Kungalängan) samt tidigare utförda entreprenader såsom Glashallen, Centralhallen på Malmö C.
 • getITsafe - Är en av våra flera avtalskunder som vi utför nyinstallationer samt service och underhåll till av trådlös internetaccess på hotell, tågstationer och offentliga miljöer i hela Skåne.